Project Description

Βοηθός Εργοθεραπείας

Οι εργοθεραπευτές είναι εκπαιδευμένοι επαγγελματίες υγείας που βοηθούν όσους έχουν εμφανίσει κάποια σωματική, ψυχική, αναπτυξιακή, μαθησιακή ή άλλη διαταραχή να επανακτήσουν τις δεξιότητές τους.

Ως  απόφοιτος της σχολής Εργοθεραπείας θα έχεις αποκτήσει τις εξειδικευμένες γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες που απαιτούνται για να εργαστείς ως βοηθητικό προσωπικό σε άτομα κάθε ηλικίας που εμφανίζουν δυσλειτουργίες ή και αναπηρίες, περιορισμούς στην εκτέλεση των έργων και των δραστηριοτήτων της καθημερινής τους ζωής ή και δυσκολίες στην ισότιμη κοινωνική συμμετοχή. Θα μπορείς να εργαστείς με άτομα με ψυχικές, κινητικές, νευρολογικές, αισθητηριακές και γνωστικές διαταραχές ή άτομα με κοινωνικούς περιορισμούς, όπως άτομα 3ης ηλικίας, φυλακισμένους και εξαρτημένους. Ως Βοηθός Εργοθεραπείας μπορείς να απασχοληθείς σε οποιαδήποτε μονάδα του ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα όπου υπάρχει Εργοθεραπευτής υποβοηθώντας το έργο του.

Στη Unicert σπάμε τα όρια!

Η ειδικότητα του Βοηθού Εργοθεραπείαςαποκτά μία μοναδική διάσταση, από την προσέγγιση του Unicert ΙΕΚ και τη σύζευξη μεταξύ γνώσεων και επαγγελματικής ζωής που σου προσφέρει η σχολή σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο, αφού:

 • Κορυφαίοι καθηγητές, επαγγελματίες – στελέχη σου μεταδίδουν τις πλέον σύγχρονες γνώσεις τους προκειμένου να ξεκινήσεις μία λαμπρή καριέρα στο χώρο της εργοθεραπείας.
 • Αναπτύσσεις τις προσωπικές σου δεξιότητες, τα γνωστά «soft skills», μέσα από στοχευμένες δραστηριότητες και projects προσομοίωσης, case studies και επισκέψεις σε κλινικές και μονάδες εντατικής θεραπείας .
 • Μαθαίνεις να εργάζεσαι ομαδικά, μεθοδικά και αποτελεσματικά, χάρη και στην ολιστική προσέγγιση της διαχείρισης χρόνου της σχολής.
 • Σπουδάζεις με τα πλέον σύγχρονα εποπτικά μέσα, με διαδραστική μάθηση και σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας (brainstorming, καταιγισμό ιδεών κλπ).
 • Εξειδικεύεσαι με σεμινάρια ειδίκευσης, case studies και ομαδικά projects, σε πραγματικά αντικείμενα εργασίας και εργαστήρια προσομοίωσης.
 • Βεβαίωση Κατάρτισης, με το κύρος του Unicert IEK
 • Κρατικό Δίπλωμα στην ειδικότητα, με αναγνώριση από το ΑΣΕΠ (μοριοδότηση 150 μονάδων για διορισμό του στο Δημόσιο – Π.Δ. 50/27-2/2001, ΦΕΚ 39τ. Α΄/5-3-2001).
 • Το Δίπλωμα από τις σπουδές στο Unicert ΙΕΚ είναι αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, κατατασσόμενο μάλιστα στο Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων, ως Δίπλωμα επιπέδου 5 (παρ. 1 του άρθρου 25 του ν. 4186/2013 (Α΄ 193), όπως τροποποιήθηκε από το ν. 4283/2014, σύμφωνα με το ΦΕΚ 189, άρθρο 12).
 • Δωρεάν Πιστοποίηση Αγγλικής γλώσσας Pearson, με αναγνώριση ΑΣΕΠ
 • Δωρεάν Πιστοποίηση Πληροφορικής Unicert, με αναγνώριση από το ΑΣΕΠ
 • Πιστοποίηση Εξειδίκευσης από αναγνωρισμένο βρετανικό φορέα – διαβατήριο για την Ευρώπη και όλο τον Κόσμο
 • Δωρεάν Πιστοποίηση Επαγγελματικής Ειδικότητας σε συναφές αντικείμενο, με το κύρος του ΕΣΥΔ – Εθνικό Συμβούλιο Διαπίστευσης
 • Eπαγγελματικά σεμινάρια για περαιτέρω γνώση στο αντικείμενο της επιλογής σου

UnicertPlus! Και με ένα επιπλέον έτος – προαιρετικά και δωρεάν μπορείς να αποκτήσεις και δεύτερο κρατικό δίπλωμα σε παρερμφερή ειδικότητα!

1ο Εξάμηνο 2ο Εξάμηνο 3ο Εξάμηνο 4ο Εξάμηνο
ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ Ι, ΙΙ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ
ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΨΥΧΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΥΡΟΜΥΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΟΣΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΖΩΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΟΝΑΔΩΝ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑ Ι, ΙΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΗΡΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ
ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΣΤΑΔΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΜΟΝΤΕΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

Ως απόφοιτος της σχολής Εργοθεραπείας του Unicert ΙΕΚ μπορείς να εργαστείς σε:

 • Γενικά, Ορθοπεδικά, Παιδιατρικά και Ψυχιατρικά Νοσοκομεία
 • Ειδικά σχολεία
 • Σχολεία σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης
 • Παιδιατρικές κλινικές
 • Κέντρα Αποκατάστασης
 • Δομές για ηλικιωμένους
 • Κέντρα Απεξάρτησης
 • Κατ’ οίκον θεραπεία
 • Εξειδικευμένα Κέντρα Αξιολόγησης
 • Δομές Κοινοτικής Ψυχικής Υγείας
 • Βρεφονηπιακούς σταθμούς και νηπιαγωγεία
 • Κατασκηνώσεις
 • Σωφρονιστικά ιδρύματα – φυλακές
 • Ψυχιατρικές Μονάδες
 • Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης ΑΜΕΑ.

Ο Παναγιώτης Μπαρμπαγιάννης ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Οι βασικές του σπουδές σχετίζονται με την Εργοθεραπεία και την Παιδαγωγική Θεάτρου. Απόφοιτος του ΤΕΙ Αθήνας, εργάζεται ως εργοθεραπευτής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση αλλά και επόπτης εργοθεραπευτών στην ΑΜΚΕ Διάδρασις. Ως εμψυχωτής θεατρικού παιχνιδιού, συνδιαλέγεται με συμπεριληπτικές ομάδες παιδιών κι ενηλίκων, καθώς το 2017 μαζί με τη συνάδερφο του Κάτια Μακρυκώστα, δημιούργησαν το πιστοποιημένο πρόγραμμα εκπαίδευσης ενηλίκων «Θεατρικό Παιχνίδι και Ειδική Αγωγή».

Το 2015 ξεκίνησε τις σπουδές του στο MSc ‘Θέατρο και Εκπαίδευση’ στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ το ίδιο έτος διέκοψε για λίγο, καθώς εντάχθηκε στο Studio Συγγραφής του Εθνικού Θεάτρου. Το 2018 εισήχθη στο MSc “Κριτική Παιδαγωγική και Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών” κι αυτή τη στιγμή συνεργάζεται με το μεγαλύτερο site εκπαιδευτικών www.alfavita.gr διοργανώνοντας παιδαγωγικά σεμινάρια και δράσεις ενώ στο www.eidikospaidagogos.gr αρθρογραφεί και δημιουργεί εκπαιδευτικές επιμορφώσεις σχετικά με την ειδική αγωγή και εκπαίδευση.

Έχει διδάξει στο Aegean College στα προπτυχιακά τμήματα Εργοθεραπείας και Παιδαγωγικών, ενώ παράλληλα έχει συνεργαστεί ως εκπαιδευτής ενηλίκων με διάφορους ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς όπως το ΙΙΕΚ Όμηρος, το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης GoLearn, το Εργαστήρι Συστημικής Θεραπείας ‘Ροδάκινο’, τα κέντρα Δια…Λόγου Τέχνη, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Βοηθών Εργοθεραπείας.

Στα πλαίσια της συνεχούς εκπαίδευσης και ανάπτυξης, έχει παρακολουθήσει και ολοκληρώσει επιτυχώς το ‘Εργαστήρι Παιδαγωγικής Θεάτρου και Θεατρικού Παιχνιδιού’, του Θεάτρου Ημέρας με Διευθυντή Σπουδών τον κ. Λάκη Κουρετζή, την ‘Παιδαγωγική και Διδακτική Επάρκεια’ του ΚΕΜΕΙΕΔΕ από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, την ‘Εκπαίδευση Εκπαιδευτών και Εθελοντών Φυλακών’ αλλά και την ‘Παροχή Εκπαίδευσης και Υποστήριξης στους Πρόσφυγες’ του Ανοιχτού Ελληνικού Πανεπιστημίου. Σχετικά με την ειδική αγωγή έχει παρακολουθήσεις βασικές εκπαιδεύσεις αξιολόγησης και παρέμβασης όπως η Αισθητηριακή Ολοκλήρωση, το Pecs, το TEACHH, η LEGO-based Therapy, το ΑθηνάΤεστ, την πιστοποίηση στις Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες κ.α.

Θεατρικά του έργα έχουν παρουσιαστεί σε Αθηναϊκές Σκηνές, σε συνεργασία με διάφορους σκηνοθέτες όπως η Γεωργία Μαυραγάνη, η Βάνα Πεφάνη, ο Κοραής Δαμάτης, ο Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης κ.α. Μέσα στα χρόνια έχει υπάρξει βοηθός σκηνοθέτη, ενώ το 2018 σκηνοθέτησε τη συμπεριληπτική ομάδα ‘Αχ, τι;’ όπου και πήρε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό Scratch Night του Bob Theater Festival.

Από τις Εκδόσεις Βακχικόν κυκλοφορούν τα δύο του βιβλία:

 • Δεν με Ξέρεις, αληθινά μικροδιηγήματα για ένα παιδί που διαμένει σε ίδρυμα ατόμων με αναπηρία (υποψήφιο για τα Public Book Awards 2018)
 • Delete, κοινή έκδοση με τη Βάνα Πεφάνη δύο θεατρικών κειμένων με θέμα την κακοποίηση

Μάθε περισσότερα!

Επιθυμώ η Unicertiek να χρησιμοποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας μου για να με ενημερώνει σχετικά με εκπαιδευτικά προγράμματα και εκδηλώσεις.

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις:

sms tel e-mail

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Έχω διαβάσει, κατανοώ και αποδέχομαι τους όρους χρήσης του ιστότοπου. Και δηλώνω υπεύθυνα ότι είμαι άνω των 18 ετών ή ότι βρίσκομαι υπό την εποπτεία γονέα ή κηδεμόνα ή επιτρόπου.

Όροι χρήσης