Project Description

Τεχνικός Η/Υ

Ως Τεχνικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών μπορείς να διεκπεραιώνεις υπεύθυνα και εμπρόθεσμα εργασίες που προκύπτουν κατά τη διάρκεια των καθηκόντων σου, εργαζόμενος αυτόνομα ή ως μέλος ομάδας τεχνικών της ίδιας ή συναφούς ειδικότητας.

Ο Τεχνικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών που σπουδάζει στη Σχολή Πληροφορικής του UNICERT ΙΕΚ είναι ο επαγγελματίας, ο οποίος με τις εξειδικευμένες γνώσεις του, επισκευάζει υπολογιστές, τηλεφωνικά κέντρα, εκτυπωτές και πάσης φύσεως τηλεπικοινωνιακές και δικτυακές συσκευές. Θα είσαι εκείνος που θα δώσεις την τεχνική μελέτη που απαιτείται για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη μιας επιχείρησης.  εξειδικεύεσαι στη συντήρηση, τον έλεγχο και την υποστήριξη της σωστής λειτουργίας εξοπλισμού hardware κάθε είδους: από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές ως τις περιφερειακές μηχανές γραφείου όπως είναι εκτυπωτές, scanners, φωτοαντιγραφικά, fax και τηλεφωνικά κέντρα. Ως Τεχνικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών θα έχεις τις απαραίτητες γνώσεις στο πώς να αποσυναρμολογεί και να συναρμολογεί Η/Υ και μηχανές γραφείου, διαχειρίζεσαι συστήματα Μηχανογράφησης, προγραμματίζεις τηλεφωνικά κέντρα και εγκαθιστά ειδικά προγράμματα λογισμικού.

Ως σπουδαστής της ειδικότητας «Τεχνικός Η/Υ» βρίσκεσαι σε ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον που θα σε εξελίξει σε σύγχρονο επαγγελματία. Θα αποκτήσεις γνώσεις και δεξιότητες στην Πληροφορική που θα σε καταστήσουν ικανό να σταδιοδρομήσεις και να ανταπεξέλθεις στις προκλήσεις ενός δυναμικού τομέα με μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας.

Στη Unicert σπάμε τα όρια!

Η ειδικότητα του Τεχνικού Η/Υ αποκτά μία μοναδική διάσταση, από την προσέγγιση του Unicert ΙΕΚ και τη σύζευξη μεταξύ γνώσεων και επαγγελματικής ζωής που σου προσφέρει η σχολή σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο, αφού:

 • Κορυφαίοι καθηγητές, επαγγελματίες – στελέχη σου μεταδίδουν τις πλέον σύγχρονες γνώσεις  του Τεχνικού Η/Υ προκειμένου να ξεκινήσεις μία λαμπρή καριέρα στο χώρο της Πληροφορικής.
 • Αναπτύσσεις τις προσωπικές σου δεξιότητες, τα γνωστά «soft skills», μέσα από στοχευμένες δραστηριότητες ,projects προσομοίωσης και case studies.
 • Μαθαίνεις να εργάζεσαι ομαδικά, μεθοδικά και αποτελεσματικά, χάρη και στην ολιστική προσέγγιση της διαχείρισης χρόνου της σχολής.
 • Σπουδάζεις με τα πλέον σύγχρονα εποπτικά μέσα, με διαδραστική μάθηση και σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας (brainstorming, καταιγισμό ιδεών κλπ).
 • Εξειδικεύεσαι με σεμινάρια ειδίκευσης, case studies και ομαδικά projects, σε πραγματικά αντικείμενα εργασίας και εργαστήρια προσομοίωσης.
 • Βεβαίωση Κατάρτισης, με το κύρος του Unicert IEK
 • Κρατικό Δίπλωμα στην ειδικότητα, με αναγνώριση από το ΑΣΕΠ (μοριοδότηση 150 μονάδων για διορισμό του στο Δημόσιο – Π.Δ. 50/27-2/2001, ΦΕΚ 39τ. Α΄/5-3-2001).
 • Το Δίπλωμα από τις σπουδές στο Unicert ΙΕΚ είναι αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, κατατασσόμενο μάλιστα στο Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων, ως Δίπλωμα επιπέδου 5 (παρ. 1 του άρθρου 25 του ν. 4186/2013 (Α΄ 193), όπως τροποποιήθηκε από το ν. 4283/2014, σύμφωνα με το ΦΕΚ 189, άρθρο 12).
 • Δωρεάν Πιστοποίηση Αγγλικής γλώσσας Pearson, με αναγνώριση ΑΣΕΠ
 • Δωρεάν Πιστοποίηση Πληροφορικής Unicert, με αναγνώριση από το ΑΣΕΠ
 • Δωρεάν Πιστοποίηση Εξειδίκευσης στην ειδικότητα «Τεχνικός Η/Υ» από αναγνωρισμένο βρετανικό φορέα – διαβατήριο για την Ευρώπη και όλο τον Κόσμο
 • Δωρεάν Πιστοποίηση Επαγγελματικής Ειδικότητας σε συναφές αντικείμενο, με το κύρος του ΕΣΥΔ – Εθνικό Συμβούλιο Διαπίστευσης
 • Eπαγγελματικά σεμινάρια για περαιτέρω γνώση στο αντικείμενο της επιλογής σου

Unicert Plus! Και με ένα επιπλέον έτος – προαιρετικά και δωρεάν μπορείς να αποκτήσεις και δεύτερο κρατικό δίπλωμα σε παρερμφερή ειδικότητα!

Τα μαθήματα που παρακολουθούν οι Τεχνικοί Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στο UNICERT ΙΕΚ είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες της αγοράς εργασίας και καλύπτουν όλα τα σύγχρονα γνωστικά αντικείμενα:

1ο Εξάμηνο 2ο Εξάμηνο 3ο Εξάμηνο 4ο Εξάμηνο
ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΑ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ
ΨΗΦΙΑΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ Η/Υ
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Ι ΔΙΚΤΥΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ Ι ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΙΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ Η/Υ
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

Ο Τεχνικός Η/Υ μπορεί να εργαστεί σε:

-Εταιρείες Ασφάλειας Πληροφοριακών Συστημάτων.

-Εταιρείες Ανάπτυξης και Συντήρησης Λογισμικού γενικότερα σε εταιρείες του Τομέα της Πληροφορικής.

– Τράπεζες, βιομηχανίες, βιοτεχνίες και άλλες μεγάλες ή μικρομεσαίες επιχειρήσεις που βασίζουν τη λειτουργία τους στις μηχανές γραφείου.

-Βιομηχανικές μονάδες ή βιοτεχνίες παραγωγής ηλεκτρονικού εξοπλισμού.

-Κέντρα μηχανογράφησης και εξειδικευμένα ηλεκτρονικά εργαστήρια.

Υπουργεία, Οργανισμούς και φορείς του Δημοσίου, που χρησιμοποιούν προϊόντα και υπηρεσίες Πληροφορικής

-Στα νεοεμφανιζόμενα εργαστήρια επισκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών, κινητών τηλεφώνων, εκτυπωτών και άλλου εξοπλισμού τα οποία προάγουν την φθηνή επαναχρησιμοποίηση εις βάρος της ακριβής αντικατάστασης.

-Ως ελεύθερος Επαγγελματίας με τη δική του επιχείρηση εγκατάστασης, και συντήρησης  Μηχανών Γραφείου και Δικτύων Η/Υ σε κτήρια γραφείων και επιχειρήσεων ή σε βιομηχανίες.

Trulli
Ο Χαράλαμπος Φράγκος σπούδασε Πληροφορική στο City University.
Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Management Business Administration και στο Management Information Systems και έχει τίτλο PhD στην ειδικότητα Cryptography Systems.
Έχει αποκτήσει πολλαπλές πιστοποιήσεις μεταξύ άλλων CCNA – CCNP – MCSA.
Διδάσκει στους τομείς Πληροφορικής & Διοίκησης Επιχειρήσεων του Unicert ΙΕΚ και συνεργάζεται με εταιρείες συμβούλων επιχειρήσεων ως εισηγητής.
Έχει συνεργαστεί με Δημόσιες και Ιδιωτικές επιχειρήσεις ως project manager σε έργα πληροφορικής.

Μάθε περισσότερα!

Επιθυμώ η Unicertiek να χρησιμοποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας μου για να με ενημερώνει σχετικά με εκπαιδευτικά προγράμματα και εκδηλώσεις.

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις:

sms tel e-mail

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Έχω διαβάσει, κατανοώ και αποδέχομαι τους όρους χρήσης του ιστότοπου. Και δηλώνω υπεύθυνα ότι είμαι άνω των 18 ετών ή ότι βρίσκομαι υπό την εποπτεία γονέα ή κηδεμόνα ή επιτρόπου.

Όροι χρήσης