Project Description

Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης & Μακιγιάζ

Αισθητική ονομάζεται η επιστήμη που ασχολείται με τον καλλωπισμό, την περιποίηση, τη φροντίδα και τη βελτίωση της εξωτερικής εμφάνισης. Η κατάκτηση της ομορφιάς είναι μια αρχέγονη επιθυμία. Ως Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ  φροντίζεις για την διατήρηση ή την βελτίωση της εμφάνισης και της φυσικής κατάστασης του προσώπου και του σώματος με τη βοήθεια της επιστήμης και της τεχνολογίας. Η εκπληκτική ικανότητα να προσφέρεις ομορφιά, προϋποθέτει ωριμότητα, ευαισθησία, καλλιτεχνική κλήση και αυστηρή εκπαίδευση.

Ως απόφοιτος της ειδικότητας Τεχνικός Αισθητικής τέχνης και Μακιγιάζ του Unicert ΙΕΚ θα αποκτήσεις τις απαραίτητες γνώσεις για να παρέχεις υπηρεσίες αισθητικής φροντίδας για το πρόσωπο και το σώμα, υπηρεσίες χαλάρωσης και ευεξίας, υπηρεσίες μακιγιάζ προσώπου και σώματος, υπηρεσίες περιποίησης, αποκατάστασης και καλλωπισμού νυχιών με φυσικά και τεχνητά μέσα και θα μπορείς να προωθείς καλλυντικά προϊόντα και μηχανήματα καθώς και υπηρεσίες αισθητικής.

     

Make up portrait of Sexy Beauty Girl with Red Lips and blue Nails

Τα επαγγελματικά προσόντα που αποκτάς ως  απόφοιτος της ειδικότητας θα σου επιτρέψουν να:

 • Φροντίζεις για την εφαρμογή περιποιήσεων αισθητικής προσώπου και σώματος με τη χρήση ειδικών εργαλείων και υλικών.
 • Εφαρμόζεις αγωγές ευεξίας και χαλάρωσης.
 • Προσφέρεις αγωγές αποτρίχωσης προσώπου και σώματος.
 • Παρέχεις συμβουλές για την επιλογή των υπηρεσιών αισθητικής, καλλυντικών προϊόντων και προϊόντων μακιγιάζ.
 • Προσφέρεις υπηρεσίες αισθητικού και επαγγελματικού μακιγιάζ.
 • Παρέχεις υπηρεσίες περιποίησης, αποκατάστασης και καλλωπισμού νυχιών με φυσικά και τεχνητά μέσα.
 • Μεριμνάς για την περιποίηση και θεραπεία νυχιών άνω και κάτω άκρων (μανικιούρ,πεντικιούρ).
 • Φροντίζεις για την τεχνητή αποκατάσταση νυχιών άνω και κάτω άκρων.
 • Εξυπηρετείς πελάτες στην επιλογή προϊόντων φροντίδας και καλλωπισμού νυχιών.

Στη Unicert σπάμε τα όρια!

Η ειδικότητα του Τεχνικού Αισθητικής Τέχνης & Μακιγιάζ αποκτά μία μοναδική διάσταση, από την προσέγγιση του ΙΕΚ Unicert και τη σύζευξη μεταξύ γνώσεων και επαγγελματικής ζωής που σου προσφέρει η σχολή σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο, αφού:

 • Κορυφαίοι καθηγητές, επαγγελματίες – στελέχη σου μεταδίδουν τις πλέον σύγχρονες γνώσεις  της Τέχνης της Αισθητικής και του Μακιγιάζ,  προκειμένου να ξεκινήσεις μία λαμπρή καριέρα στο χώρο της Αισθητικής.
 • Αναπτύσσεις τις προσωπικές σου δεξιότητες, τα γνωστά «soft skills», μέσα από στοχευμένες δραστηριότητες ,projects προσομοίωσης, case studies και επισκέψεις σε χώρους Αισθητικής.
 • Μαθαίνεις να εργάζεσαι ομαδικά, μεθοδικά και αποτελεσματικά, χάρη και στην ολιστική προσέγγιση της διαχείρισης χρόνου της σχολής.
 • Σπουδάζεις με τα πλέον σύγχρονα εποπτικά μέσα, με διαδραστική μάθηση και σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας (brainstorming, καταιγισμό ιδεών κλπ).
 • Εξειδικεύεσαι με σεμινάρια ειδίκευσης, case studies και ομαδικά projects, σε πραγματικά αντικείμενα εργασίας και εργαστήρια προσομοίωσης.
 • Βεβαίωση Κατάρτισης, με το κύρος του Unicert IEK
 • Κρατικό Δίπλωμα στην ειδικότητα, με αναγνώριση από το ΑΣΕΠ (μοριοδότηση 150 μονάδων για διορισμό του στο Δημόσιο – Π.Δ. 50/27-2/2001, ΦΕΚ 39τ. Α΄/5-3-2001).
 • Το Δίπλωμα από τις σπουδές στο ΙΕΚ Unicert είναι αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, κατατασσόμενο μάλιστα στο Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων, ως Δίπλωμα επιπέδου 5 (παρ. 1 του άρθρου 25 του ν. 4186/2013 (Α΄ 193), όπως τροποποιήθηκε από το ν. 4283/2014, σύμφωνα με το ΦΕΚ 189, άρθρο 12).
 • Δωρεάν Πιστοποίηση Αγγλικής γλώσσας Pearson, με αναγνώριση ΑΣΕΠ
 • Δωρεάν Πιστοποίηση Πληροφορικής Unicert, με αναγνώριση από το ΑΣΕΠ
 • Δωρεάν Πιστοποίηση Εξειδίκευσης στην Αισθητική Τέχνης & Μακιγιάζ από αναγνωρισμένο βρετανικό φορέα – διαβατήριο για την Ευρώπη και όλο τον Κόσμο
 • Δωρεάν Πιστοποίηση Επαγγελματικής Ειδικότητας σε συναφές αντικείμενο, με το κύρος του ΕΣΥΔ – Εθνικό Συμβούλιο Διαπίστευσης
 • Eπαγγελματικά σεμινάρια για περαιτέρω γνώση στο αντικείμενο της επιλογής σου

Unicert Plus! Και με ένα επιπλέον έτος – προαιρετικά και δωρεάν μπορείς να αποκτήσεις και δεύτερο κρατικό δίπλωμα σε παρερμφερή ειδικότητα!

Ως απόφοιτος της ειδικότητας «Τεχνικός Αισθητικής τέχνης και Μακιγιάζ» των ΙΕΚ παρέχεις υπηρεσίες αισθητικής φροντίδας για το πρόσωπο ή/και το σώμα με φυσικά και τεχνητά μέσα, υπηρεσίες χαλάρωσης και ευεξίας, υπηρεσίες μακιγιάζ προσώπου και σώματος, υπηρεσίες περιποίησης, αποκατάστασης και καλλωπισμού νυχιών με φυσικά και τεχνητά μέσα και προωθεί καλλυντικά προϊόντα και μηχανήματα καθώς και υπηρεσίες αισθητικής.

Το πρόγραμμα σπουδών του Unicert IEK ξεκινά με το απαραίτητο  θεωρητικό υπόβαθρο  και συνεχίζει  το μεγαλύτερο μέρος του σε εργαστήριο καλύπτοντας όλες τις σύγχρονες εφαρμογές αισθητικής σε πρόσωπο και σώμα.Τα μαθήματα διδάσκονται από καταξιωμένους επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι θα σου μεταδώσουν τις γνώσεις, αλλά και την αγάπη τους για το επάγγελμα.

Η διδακτική ύλη καλύπτεται από βιβλιογραφία, την οποία έχουν επιμεληθεί ειδικά οι καθηγητές και έχει εκδώσει το ΙΕΚ Unicert ΙΕΚ

1ο Εξάμηνο 2ο Εξάμηνο 3ο Εξάμηνο 4ο Εξάμηνο
ΑΝΑΤΟΜΙΑ – ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΚΡΩΝ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ
ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΧΗΜΕΙΑΣ- ΚΟΣΜΕΤΟΛΟΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ- ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΧΗΜΕΙΑΣ- ΚΟΣΜΕΤΟΛΟΓΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΡΧΕΣ ΜΑΛΑΞΗΣ ΜΑΚΙΓΙΑΖ SPECIAL EFFECTS
ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΑΚΙΓΙΑΖ MEDIA (TV VIDEO ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ) ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΥΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ- SPA
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΚΡΩΝ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
ΧΡΩΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΑΤΟΟ ΜΕ ΧΕΝΑ & BODY PAINTING
ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΚΡΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ- MARKETING
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΧΩΡΟΥ
ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ ΕΠΑΓΓ. ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Ως κάτοχος του διπλώματος της ειδικότητας Τεχνικός Αισθητικής τέχνης και Μακιγιάζ έχεις τη δυνατότητα να απασχοληθείς στους εξής τομείς:

A)  Υπηρεσιών υγείας/ομορφιάς και ευεξίας

 • Πολυδύναμα κέντρα Αισθητικής και Αδυνατίσματος
 • Στούντιο και Μακιγιάζ Οι υπηρεσίες αφορούν κυρίως αισθητική, αδυνάτισμα, αποτρίχωση και σχεδιασμό –προτάσεις αισθητικών περιποιήσεων.

Β)Καλλυντικά

 • Βιομηχανίες καλλυντικών
 • Αντιπροσωπείες καλλυντικών Ο απόφοιτος της ειδικότητας απασχολείται σε αντιπροσωπείες καλλυντικών ,που προωθούν καλλυντικά προϊόντα σε επαγγελματίες υπηρεσιών, σε αντιπροσωπείες καλλυντικών που προωθούν καλλυντικά προϊόντα μέσω του λιανεμπορίου και στα φαρμακεία.

Γ)Τουριστικό SPA

 • Κέντρα Υδροθεραπείας,που λειτουργούν υπό την αιγίδα του ΕΟΤ
 • Κέντρα θαλασσοθεραπείας,που λειτουργούν σε οργανωμένες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις
 • Αστικά κέντρα με διάφορες επωνυμίες (cityspa,dailyspaκλπ)

Δ) Υγεία

 • Ιατρικά κέντρα
 • Ιδιωτικές κλινικές
 • Ευαγή ιδρύματα

Οι διάφορες υπηρεσίες που παρέχονται εδώ,βασίζονται αποκλειστικά στη χρήση καλλυντικών προϊόντων,κυρίως για αποτρίχωση,πανάδες και άλλες αισθητικές πράξεις.Ο απόφοιτος της ειδικότητας μπορεί επίσης να απασχοληθεί σε ινστιτούτα αισθητικής,κέντρα αδυνατίσματος,φαρμακεία,κομμωτήρια,ξενοδοχεία,διαφημιστικές εταιρείες,καταστήματα καλλυντικών,στο θέατρο ,στον κινηματογράφο,στην τηλεόραση,στη φωτογραφία και στους οίκους μόδας

Trulli
Η Σοφία Καραθανάση είναι αναγνωρισμένη Make-up Artist και Hair Stylist. Έχει εξειδικευτεί στα Θεατρικό και Τηλεοπτικό Μακιγιάζ, Μακιγιάζ Γήρανσης, Νυφικό Μακιγιάζ, Body Painting, Τεχνικές Μicroblading φρυδιών και extension βλεφαρίδων.
Έχει λάβει βραβεία σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Επαγγελματικού Μακιγιάζ και το βραβείο Πρώτης θέσης στο Νυφικό Μακιγιάζ.
Έχει αναπτύξει πλήθος συνεργασιών με ανθρώπους του καλλιτεχνικού στερεώματος φροντίζοντας την επιμέλεια μακιγιάζ και το styling μαλλιών και έχει επίσης λάβει μέρος στη διοργάνωση ετήσιων καλλιστείων ομορφιάς. Έχει μεγάλη εμπειρία φωτογραφήσεων, διαφημιστικών, βιντεο κλιπ και τηλεοπτικών σποτ. Έχει διδάξει, επί σειρά ετών, επαγγελματικό μακιγιάζ σε μεγάλους εκπαιδευτικούς οργανισμούς με μεγάλο ενθουσιασμό και πάθος.
Σήμερα, συνεχίζει να ασχολείται με την Εκπαίδευση και παράλληλα είναι ιδιοκτήτρια του στούντιο Μακιγιάζ, Nail Bar, Βλεφαριδων και τατουάζ φρυδιών S.K. Boutique. Η Σοφία Καραθανάση είναι εκπαιδεύτρια στον Tομέα Αισθητικής του Unicert IEK.

Trulli
Η Ελένη Γαμβριά είναι Πτυχιούχος του Τμήματος Αισθητικής και Κοσμετολογίας του Α.Τ.Ε.Ι. Αθηνών και του Προγράμματος Παιδαγωγικής Κατάρτισης της ΑΣΠΑΙΤΕ. Είναι Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων από τον ΕΟΠΠΕΠ. Έχει 12ετή εμπειρία στη διδασκαλία και εργάζεται ως υπεύθυνη εκπαιδευτικού τμήματος σε επιχείρηση ανάπτυξης και διαχείρισης χώρων ευεξίας, spa και θαλασσοθεραπείας.
Διδάσκει στη σχολή Αισθητικής του Unicert ΙΕΚ.

Trulli
Η Φραντζέσκα Καραγιάννη είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στην Κλινική Ψυχολογία και Ψυχανάλυση του Παιδιού & του Εφήβου, από το Καθολικό Πανεπιστήμιο του Βελγίου και Πτυχίου Ψυχολογίας από το Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Έχει ολοκληρώσει το Πρόγραμμα στην Ομαδική και Οικογενειακή Ψυχανάλυση με συντονιστή τον Ψυχίατρο κ. Ματθαίο Γιωσαφάτ και
είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. Εργάζεται ως Παιδοψυχολόγος, Κλινική Ψυχολόγος και Ειδική Παιδαγωγός.
Διδάσκει στη σχολή Αισθητικής του Unicert ΙΕΚ και επίσης σε εξειδικευμένα σεμινάρια Ψυχολογίας.

Trulli
Η Αικατερίνη Πάστρα έχει Πτυχίο Αισθητικής & Κοσμητολογίας του Α.Τ.Ε.Ι. Αθηνών και Παιδαγωγική Επάρκεια από την ΑΣΠΑΙΤΕ. Έχει μεγάλη εκπαιδευτική εμπειρία σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης και έχει διδάξει το θεωρητικό και το εργαστηριακό μέρος των μαθημάτων Αισθητικής, Μακιγιάζ, Αποτρίχωσης, Μεθόδους χαλάρωσης και Ευεξίας, Χρωματολογίας και Αρωματοθεραπείας.
Είναι ιδιοκτήτρια του χώρου ομορφιάς και καλλυντικών Beauty Secret και παρέχει υπηρεσίες και συμβουλές για τη φροντίδα του δέρματος χρησιμοποιώντας επαγγελματικές εταιρίες καλλυντικών.
Διδάσκει στη σχολή Αισθητικής του Unicert ΙΕΚ.

Trulli

Ο κ Βερβαινιώτης Πέτρος είναι τακτικό μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών Ν.Π.Δ.Δ. Π.Τ. Αττικής 
Είναι κάτοχος Πτυχίων τμήματος Φυσικοθεραπείας  από το Α.Τ.Ε.Ι. Αθήνας και Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο.
 Έχει εργαστεί στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο και έχει εκπαιδευθεί στους κάτωθι τομείς:
Xειρουργικός Τομέας(Ορθοπαιδική, Θωρακοχειρουργική)
Παθολογικός Τομέας(Καρδιολογική, Ουρολογική, πνευμονολογική, ΜΕΘ)
Ψυχιατρικός τομέας (Ψυχιατρική κλινική)
 Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων με πλούσια διδακτική εμπειρία καθώς και προπονητής ομάδων ποδοσφαίρου και καλαθοσφαίρισης σε διάφορες σχολές.
Διδάσκει στη σχολή Αισθητικής του Unicert ΙΕΚ

Μάθε περισσότερα!

Επιθυμώ η Unicertiek να χρησιμοποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας μου για να με ενημερώνει σχετικά με εκπαιδευτικά προγράμματα και εκδηλώσεις.

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις:

sms tel e-mail

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Έχω διαβάσει, κατανοώ και αποδέχομαι τους όρους χρήσης του ιστότοπου. Και δηλώνω υπεύθυνα ότι είμαι άνω των 18 ετών ή ότι βρίσκομαι υπό την εποπτεία γονέα ή κηδεμόνα ή επιτρόπου.

Όροι χρήσης

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΕΣΑΣ