Project Description

Ραδιοφωνικός Παραγωγός

Τα τελευταία χρόνια λόγω της μεγάλης ανάπτυξης του web radio η Ραδιοφωνική παραγωγή αποτελεί μια ειδικότητα με ευρύ πεδίο απασχόλησης

Στο Unicert IEK θα έχεις τη δυνατότητα να εκπαιδευτείς από γνωστούς επαγγελματίες και δημοσιογράφους του χώρου καθώς και να χρησιμοποιήσεις την πλέον σύγχρονη τεχνολογία radio και web radio. Θα μπορείς να κάνεις σωστή χρήση του ραδιοφωνικού λόγου και θα έχεις αποκτήσει γνώσεις μουσικής και επικοινωνίας. Ως απόφοιτος της σχολής θα έχεις τη δυνατότητα να καλύψεις πλήρως μια μουσική, ενημερωτική, ψυχαγωγική ή άλλου είδους ραδιοφωνική παραγωγή που θα ανταποκρίνεται στις διαφορετικές ανάγκες διαφορετικών ηλικιακών κοινών.

Ως σπουδαστής του προγράμματος θα έχεις επίσης τη δυνατότητα να παρακολουθήσεις εξειδικευμένα σεμινάρια από έμπειρους επαγγελματίες που θα ενισχύσουν σημαντικά τις σπουδές σου και να λάβεις σημαντική καθοδήγηση για τις επαγγελματικές σου δυνατότητες.

Στη Unicert σπάμε τα όρια!

Η ειδικότητα του Ραδιοφωνικού Παραγωγού αποκτά μία μοναδική διάσταση, από την προσέγγιση του Unicert ΙΕΚ και τη σύζευξη μεταξύ γνώσεων και επαγγελματικής ζωής που σου προσφέρει η σχολή σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο, αφού:

 • Κορυφαίοι καθηγητές, επαγγελματίες – στελέχη σου μεταδίδουν τις πλέον σύγχρονες γνώσεις  του Ραδιοφωνικού Παραγωγού  προκειμένου να ξεκινήσεις μία λαμπρή καριέρα στο χώρο  των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
 • Αναπτύσσεις τις προσωπικές σου δεξιότητες, τα γνωστά «soft skills», μέσα από στοχευμένες δραστηριότητες και projects προσομοίωσης, case studies και επισκέψεις σε ΜΜΕ.
 • Μαθαίνεις να εργάζεσαι ομαδικά, μεθοδικά και αποτελεσματικά, χάρη και στην ολιστική προσέγγιση της διαχείρισης χρόνου της σχολής.
 • Σπουδάζεις με τα πλέον σύγχρονα εποπτικά μέσα, με διαδραστική μάθηση και σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας (brainstorming, καταιγισμό ιδεών κλπ).
 • Εξειδικεύεσαι με σεμινάρια ειδίκευσης, case studies και ομαδικά projects, σε πραγματικά αντικείμενα εργασίας και εργαστήρια προσομοίωσης.
 • Βεβαίωση Κατάρτισης, με το κύρος του Unicert IEK

 • Κρατικό Δίπλωμα στην ειδικότητα, με αναγνώριση από το ΑΣΕΠ (μοριοδότηση 150 μονάδων για διορισμό του στο Δημόσιο – Π.Δ. 50/27-2/2001, ΦΕΚ 39τ. Α΄/5-3-2001).

 • Το Δίπλωμα από τις σπουδές στο Unicert ΙΕΚ είναι αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, κατατασσόμενο μάλιστα στο Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων, ως Δίπλωμα επιπέδου 5 (παρ. 1 του άρθρου 25 του ν. 4186/2013 (Α΄ 193), όπως τροποποιήθηκε από το ν. 4283/2014, σύμφωνα με το ΦΕΚ 189, άρθρο 12).

 • Δωρεάν Πιστοποίηση Αγγλικής γλώσσας Pearson, με αναγνώριση ΑΣΕΠ

 • Δωρεάν Πιστοποίηση Πληροφορικής Unicert, με αναγνώριση από το ΑΣΕΠ

 • Δωρεάν Πιστοποίηση Εξειδίκευσης στην ειδικότητα «Ραδιοφωνικός Παραγωγός» από αναγνωρισμένο βρετανικό φορέα – διαβατήριο για την Ευρώπη και όλο τον Κόσμο

 • Δωρεάν Πιστοποίηση Επαγγελματικής Ειδικότητας σε συναφές αντικείμενο, με το κύρος του ΕΣΥΔ – Εθνικό Συμβούλιο Διαπίστευσης

 • Eπαγγελματικά σεμινάρια για περαιτέρω γνώση στο αντικείμενο της επιλογής σου

Unicert Plus! Και με ένα επιπλέον έτος – προαιρετικά και δωρεάν μπορείς να αποκτήσεις και δεύτερο κρατικό δίπλωμα σε παρερμφερή ειδικότητα!

Η φοίτησή σου στην ειδικότητα Ραδιοφωνικού Παραγωγού του UNICERT IEK περιλαμβάνει τα εξής μαθήματα:

1ο Εξάμηνο

2ο Εξάμηνο

3ο Εξάμηνο

4ο Εξάμηνο

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ Ι: ΓΛΩΣΣΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΙΙ: ΚΕΙΜΕΝΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΠΑΡΑΓΩΓΗ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΛΟΓΟΥ
ΘΕΩΡΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟ & ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΩΣ ΜΕΣΟ WEB RADIO
REPORTING ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΖΑΖ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚ ΜΟΥΣΙΚΗ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΕΙΔΗ ΡΕΠΟΡΤΑΖ  ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΠΗΓΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ

Ως ραδιοφωνικός παραγωγός απασχολείσαι στο Ραδιόφωνο, δηλαδή στο χώρο των Μ.Μ.Ε. Δεν αρκούν όμως οι σπουδές Δημοσιογραφίας για να διαθέτεις επαρκή γνώση για το μέσον, για δύο κυρίως λόγους: Πρώτον επειδή η πλειονότητα των παραγωγών δεν είναι δημοσιογράφοι. Σαφώς περισσότεροι είναι οι μουσικοί παραγωγοί και στους τελευταίους πρέπει να προστεθούν και οι απλοί μουσικοί επιμελητές, όπως και οι πάσης φύσεως παραγωγοί εκπομπών λόγου. Δεύτερον, επειδή η Δημοσιογραφία του Ραδιοφώνου σχεδόν δεν διδάσκεται στις δημοσιογραφικές σχολές, αν και είναι ιδιαίτερα διαφοροποιημένη, τόσο θεωρητικά, όσο και στην πράξη. Οι νέοι που θα καταρτισθούν στην ειδικότητα αυτή θα έχουν να αντιμετωπίσουν το εξής πολύ ευνοϊκό τοπίο:

 • Μία συνεχώς διευρυνόμενη, σε όλη τη χώρα, αγορά εργασίας, η οποία ζητάει νέα στελέχη με ειδική γνώση.

 • Το Ραδιόφωνο είναι ο πιο δημοφιλής εργασιακός προσανατολισμός, μεταξύ των νέων 17 έως 27 χρόνων, που στρέφονται στο χώρο των Μ.Μ.Ε.

 • Οι νέοι της ίδιας ηλικιακής ομάδας θεωρούν σε συντριπτικό ποσοστό πιο αγαπημένο τους Μέσον το Ραδιόφωνο.

Trulli
Ο Γιάννης Πολίτης είναι δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής επί τρεις δεκαετίες. Ξεκίνησε το 1984 στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, στην οποία εργάστηκε 28 χρόνια ως πολιτικός συντάκτης και αρθρογράφος, ενώ διετέλεσε και προϊστάμενος της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας. Το 1988 έγινε μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ). Ήταν μέλος της πρώτης δημοσιογραφικής ομάδας του MEGA CHANNEL, στο οποίο εργάστηκε επί 14 χρόνια ως πολιτικός συντάκτης, επικεφαλής του πολιτικού ρεπορτάζ και παρουσιαστής ενημερωτικών εκπομπών. Έχει διατελέσει, επί 9 συνολικά χρόνια, Γενικός Διευθυντής στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Αθήνα 9.84, City και Βήμα FM. Από το 2004 έως το 2013, εργάστηκε στη Δημόσια Τηλεόραση (πρώην ΕΡΤ) ως πολιτικός σχολιαστής στο κεντρικό δελτίο και παρουσιαστής ενημερωτικών εκπομπών.
Σήμερα είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Real News, πολιτικός αναλυτής στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, παρουσιαστής της ενημερωτικής εκπομπής Χ2 στον τηλεοπτικό σταθμό Action24, εκδότης της ηλεκτρονικής εφημερίδας «politisonline», επίτιμος καθηγητής, καθώς και εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού EPLO (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου), Παράλληλα, έχει διδάξει το μάθημα «Πηγές Ενημέρωσης» στο τμήμα ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Έχει παραδώσει σεμινάρια στο Μεταπτυχιακό της Νομικής Σχολής, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στη Διπλωματική Ακαδημία του Υπουργείου Εξωτερικών και στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.
Είναι Πρέσβης Καλής Θελήσεως των Special Olympics της Αθήνας και του Συνδέσμου Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους (Σ.Κ.Ε.Π.)
Έχει βραβευτεί από:
-Το Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Βασιλείου Μπότση «για την ολοκληρωμένη και αντικειμενική παρουσίαση των θεμάτων του, τις επιτυχίες του με αρκετές αποκλειστικότητες στο πολιτικό ρεπορτάζ και την ευπρεπή παρουσία του στην Τηλεόραση»
-Από την Ένωση Επτανησίων Ελλάδας, στο πλαίσιο της «2ης εκδήλωσης βράβευσης διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τα Επτάνησα», η οποία πραγματοποιήθηκε με αφορμή την 150η επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα.
-Από την Ένωση Δημάρχων Αττικής «για την αντικειμενικότητά του στην άσκηση του λειτουργήματός του».
-Έχει ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λευκάδας για την προσφορά του στο νησί.
Γεννήθηκε το 1961 στο Μεγανήσι Λευκάδας και έχει σπουδάσει ΜΜΕ (Queen Margaret University, Edinburgh) και MBA (East London University).

Trulli
Η Σία Κοσιώνη αποφοίτησε από το τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.[2] Στη Θεσσαλονίκη άρχισε τη σταδιοδρομία της μέσω του ραδιοφώνου, της τηλεόρασης και του τύπου. Εκτός από δημοσιογραφία, σπούδασε οικονομικά στο London School of Economics και πραγματοποίησε μεταπτυχιακό με θέμα «New Media, Information and Society».[3] Από τις πρώτες της συνεργασίες ήταν με την Άννα Παναγιωταρέα στην εκπομπή Ουδείς Αναμάρτητος. Παράλληλα παρουσίαζε πολιτικά δελτία ειδήσεων στον ραδιοφωνικό σταθμό SuperSport FM.
Η επόμενη της συνεργασία ήταν με την Εφημερίδα SportDay, όπου ανέλαβε την στήλη Media. Εκείνη την περίοδο είχε συνεργασίες και με τα περιοδικά Active και Athens Voice.[4] Τον Μάρτιο του 2006 άρχισε να εργάζεται στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Αρχικά πραγματοποιούσε ρεπορτάζ στην τηλεόραση και εκπομπές στο ραδιόφωνο και από τον Σεπτέμβριο του 2007 ξεκίνησε την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων.[5] Επίσης, ήταν η διευθύντρια των ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Trulli
Ο Βαγγέλης Ιωάννου είναι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 1993 ως συντάκτης αθλητικού τμήματος αρχικά για την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ και στη συνέχεια για την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ. Υπήρξε συνεργάτης αθλητικού τμήματος στο ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΕ και συνεργάτης αθλητικού ρεπορτάζ στο Ραδιοφωνικό Σταθμό ΦΛΑΣ 9,61 και στην εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. Ο Ευάγγελος Ιωάννου ήταν αρχισυντάκτης αθλητικού τμήματος στην εφημερίδα PRESS TIME και μεταξύ των ετών 1998-2010 ήταν αρχισυντάκτης μπάσκετ στην εφημερίδα ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ. Εργάστηκε στην ΕΡΤ ΑΕ, ως διευθυντής αθλητικών προγραμμάτων, ως αρχισυντάκτης αθλητικών ειδήσεων και ως συντάκτης αθλητικού ρεπορτάζ και ειδήσεων. Υπήρξε, επίσης, αρχισυντάκτης αθλητικού τμήματος για τη Δημόσια Τηλεόραση. Ο Ευάγγελος Ιωάννου έχει διατελέσει εκπρόσωπος Τύπου στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών (1998-2003) και στον Ελληνικό Σύνδεσμο Ανωνύμων Καλαθοσφαιρικών Εταιρειών (2003-2008), καθώς και σε σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης το 1998 και το Προολυμπιακό Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης το 2008. Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει το Διετή Κύκλο σπουδών του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στο Sport Management του Ινστιτούτου Αθλητικής Επιχειρηματικότητας (2010-2012). Το 2006 βραβεύτηκε από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου για το καλύτερο ρεπορτάζ της χρονιάς (ΕΛΛΑΔΑ-ΗΠΑ 101-95) και το 2008 από την ΕΓΒΕ για την αποκλειστική συνέντευξη με τον Ουσέϊν Μπολτ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Το 2012 βραβεύτηκε από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου για την καλύτερη περιγραφή της χρονιάς και από την Ευρωλίγκα για την περιγραφή του τελικού Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ. Πρόσφατα του ανατέθηκε η διεύθυνση του αθλητικού τμήματος της ΕΡΤ.

Trulli
Ο Γιώργος Κουβαράς γεννήθηκε στην Πάτρα, όπου τελείωσε το Πειραματικό Σχολείο. Σπούδασε στη Νομική Αθηνών και πήρε Master Δημοσιογραφίας στο City University του Λονδίνου. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα στην έντυπη δημοσιογραφία από τον Ελεύθερο Τύπο, όπου παρέμεινε επί πολλά χρόνια ως πολιτικός συντάκτης, μέλος της διευθυντικής ομάδας και καθημερινός αρθρογράφος. Υπήρξε επίσης αρθρογράφος στις εφημερίδες Παραπολιτικά και Πρώτο Θέμα.
Στην τηλεόραση ξεκίνησε από την ΕΡΤ, ως πολιτικός σχολιαστής και παρουσιαστής καθημερινών εκπομπών πολιτικής επικαιρότητας. Εργάστηκε επίσης ως σχολιαστής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ενώ την τελευταία πενταετία είναι διευθυντής του Action 24 και παρουσιαστής του καθημερινού πολιτικού talk show Evening Report.
Στο ραδιόφωνο εργάστηκε ως παραγωγός και παρουσιαστής καθημερινών εκπομπών στον Φλας, στον Αθήνα 9,84, στον City, στον Παραπολιτικά fm και στον Θέμα fm.
Στο διαδίκτυο είναι ένας εκ των δημιουργών της ιστοσελίδας dailypost.gr.

Ο Γιώργος Πιέρρος έχει σπουδάσει Πληροφορική και ΜΜΕ. Έχει συμμετάσχει σε έρευνες για την συνεργατική δημοσιογραφία και την δυναμική των social media στην μετάδοση μηνυμάτων και ειδήσεων.
Έχει εργαστεί ως εκπρόσωπος τύπου στο Διεθνές Φεσιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους, στο protagon, gr,  στη» Μεταρρύθμιση» και άλλα sites και έντυπα, ως πολιτικός συντάκτης.
Παρουσιάζει την καθημερινή εκπομπή Briefing στο Action 24 και καλύπτει το πολιτικό ρεπορτάζ στην εκπομπή Evening Report με τον Γιώργο Κουβαρά.
Παράλληλα είναι υπεύθυνος ενημέρωσης της ιστοσελίδας Dailypost.gr.

Trulli
Ο Δημήτρης Μάνωλης έχει σπουδάσει στο Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιο Αθηνών, Σχολή Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης. Πτυχίο στην «Πολιτική Επιστήμη και Δημόσια Διοίκηση»
Με μεταπτυχιακές σπουδές στο University of Bath, Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (master) στη «Σύγχρονη Ευρωπαϊκή Πολιτική Επιστήμη (Contemporary European Politics).University of Wales, Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (master) στη «Διοίκηση Επιχειρήσεων» (MBA), με ειδίκευση στο Marketing. Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιο Αθηνών, Φιλοσοφική Σχολή, Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, Τομέας Φιλοσοφίας, Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (master) στη Συστηματική Φιλοσοφία». Διπλωματική με θέμα «Σύγχρονα ΜΜΕ και Δημοκρατία» (Σ.Σ. Επίκειται η κατάθεση της διπλωματικής)

Η ατομικές του δεξιότητες:
• Συμμετοχή, ως επικεφαλής της Ρωσικής Αντιπροσωπείας, στο Μοντέλο των Ηνωμένων Εθνών για τα Πανεπιστήμια, που πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο το 2001
• Συμμετοχή, ως επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Συρίας , στο Μοντέλο των Ηνωμένων Εθνών για τα Πανεπιστήμια, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2002
• Υπεύθυνος επιμέλειας και παρουσίας εργασίας «Ομάδας Εστίασης (Focus Group) στο Πανεπιστήμιο του Bath.
• Παρουσίαση εργασίας με τίτλο «Kosovo Myths”, σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου του Bath για την ένταξη των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στην ΕΕ
• Συμμετοχή σε έρευνα του εργαστηρίου Πολιτικής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πλαίσιο του μαθήματος Πολιτικής Επικοινωνίας, με επικεφαλής τον καθηγητή Ιωάννη Μεταξά. Η ερευνητική εργασία είχε στόχο τη συλλογή, ταξινόμηση, αξιολόγηση και ανάλυση του εκλογικού υλικού κατά την περίοδο των εθνικών εκλογών του 2000.
• Άριστη γνώση λογισμικών πακέτων: Word, Excel, PowerPoint, υπηρεσιών Διαδικτύου και Microsoft Access.
• Άριστη διαχείριση ειδησεογραφικών λογαριασμών στα Social Media

Επαγγελματική εμπειρία.
Αρχισυντάκτης Σύνταξης και Πολυμέσων. Υπεύθυνος ειδησεογραφικής ροής πολιτικών, οικονομικών, κοινωνικών, πολιτιστικών και διεθνών ειδήσεων. Επικεφαλής τμήματος Social Media και ειδικών υπηρεσιών προς άλλα ΜΜΕ, όπως την ειδησεογραφική ενημέρωση της ελληνικής σελίδας της Microsoft και του Χρηματιστηρίου.
Διπλωματικός και πολιτικός συντάκτης: Κάλυψη δραστηριότητας υπουργείου Εξωτερικών, οικονομικής διπλωματίας, ξένων διπλωματικών αντιπροσωπειών στην Ελλάδα, καθώς και ευρωπαϊκών και διεθνών θεμάτων. Επίσης, πολιτικής δραστηριότητας κυβέρνησης, πρωθυπουργού, κομμάτων, πρεσβειών, επιτρόπων Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επισκέψεις ξένων αρχηγών κρατών και υπουργών Εξωτερικών στην Αθήνα. Επίσης, κάλυψη συνεδριάσεων Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικών Πολιτικής (ΕΣΕΠ),
Αποκλειστικές συνεντεύξεις και δηλώσεις με επιφανείς εγχώριες και διεθνείς προσωπικότητες απόν τον πολιτικό, διπλωματικό, επιχειρηματικό, ακαδημαϊκό, δημοσιογραφικό κόσμο. *Ενδεικτικός κατάλογος στο παράρτημα του βιογραφικού σημειώματος.
Επικεφαλής για τη συνεργασία του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, του ομίλου «ΜΙΑ Rossiya Segodnya», στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους «Ελλάδας-Ρωσίας 2016»
Ανταποκρίσεις στο ραδιόφωνο «Πρακτορείο 104,9»
Σύνταξη και εκφώνηση ραδιοφωνικών δελτίων ειδήσεων
Συγγραφή κειμένων για το Περιοδικό «Πρακτορείο»
Κάλυψη παρουσιάσεων βιβλίων
Συνεντεύξεις για την Τηλεοπτική Υπηρεσία (web video) του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.
Δημοσιογραφική επιμέλεια τηλεοπτικών θεμάτων και αφιερωμάτων.
Δημοσιογραφικές αποστολές στο εξωτερικό: Π.χ. Γερμανία, Βέλγιο, Ιταλία, Νότια Κορέα, Ιαπωνία, Καζακστάν, Κροατία, Αίγυπτο, Ουκρανία, Τουρκία, Ισραήλ. *Ενδεικτικός πίνακας στο παράρτημα του σημειώματος.
Συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια και φόρα. Π.χ. Ευρωμεσογειακή Σύνοδο Χωρών ΕΕ , Συνάντηση «Visegrad-4 plus Balkan-4 plus», Economist, Foreign Affairs., «Πρωτοβουλία 16+1, Ευρωπαϊκή Στρατηγική για την Αδριατική και το Ιόνιο, Οικονομικό Φόρουμ Δελφών, Φόρουμ της Ρόδου, στο Jeju Forum, στην Ευρωαραβική Σύνοδος, Ημερίδες για Συμφωνία Πρεσπών, το Brexi, το μέλλον της Ευρώπης, επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα. Ενδεικτικός κατάλογος στο τέλος του σημειώματος
Επιμέλεια και επεξεργασία δημοσιογραφικής ύλης του Αθηναϊκού – Πρακτορείου Ειδήσεων
Σύνταξη ειδικών θεμάτων: Π.χ. Απόδημο Ελληνισμό, Εμπορική Συμφωνία ΕΕ-Ιαπωνίας, Σχέσεις ΕΕ-Αιγύπτου, Διαχείριση μεταναστευτικού από Τουρκία. *Ενδεικτικός κατάλογος στο παράτημα του βιογραφικού σημειώματος.
Σεμινάρια σε Γερμανία, Βέλγιο, Νότια Κορέα. Πχ. Ευρωπαϊκή Ακαδημία του Βερολίνου, visitor Programme for the Federal Republic of Germany, υπουργείο Εξωτερικών της Σεούλ για την επανένωση της Νότιας με τη Βόρεια Κορέα, Fake News στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Υπεύθυνος για την πρακτική άσκηση 4ετών φοιτητών του Τμήματος ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο διπλωματικό ρεπορτάζ, στα Πολυμέσα και στη Σύνταξη Ροής.
Κατάρτιση δημοσιογραφικής ατζέντας
Προγραμματισμός και ανάθεση θεμάτων

Trulli
Ο Νεκτάριος Μπεχράκης είναι Πτυχιούχος Σχολής Δημοσιογραφίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο. Έχει εργαστεί ως συντάκτης, επιμελητής / διορθωτής ύλης και σύμβουλος Έκδοσης στα «Ηχώ Ν. Λιοσίων-Πετρούπολης, «Βήμα της Μάνης», «Αττικός Παλμός», «Δημοκρατική Φωνή» , «Δράση και Απόδραση», «Tα Νέα του Ορχομενού».
Έχει επίσης διατελέσει ως προϊστάμενος τομέων, Αρχισυντάκτης, Διευθυντής Σύνταξης και Διευθυντής στα: «Κόκκινος Παλμός», «Σταυρόλεξα Χόμπι» και «Τα Σημερινά των Μεσογείων». Υπήρξε ιδιοκτήτης & Εκδότης στα «Τοπική Πληροφόρηση» και η «Αλήθεια της Αίγινας» και Μουσικός Επιμελητής – Δ/της Προγράμματος & Ενημέρωσης στους Ραδιοφωνικούς Σταθμούς «Δίαυλος10 (92,8 FM)» και «Radio STAR (101,5 FM)».
Είναι πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων του ΕΟΠΠΕΠ. Διδάσκει στη σχολή Δημοσιογραφίας.
Διδάσκει Δημοσιογραφία και Αθλητική Δημοσιογραφία σε ΙΕΚ από το 2000.
Είναι εξεταστής σε Επιτροπές Πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ πρακτικού μέρους Δημοσιογραφίας και Αθλητικής Δημοσιογραφίας.
Ειδικός Επιστήμων στις εξετάσεις πιστοποίησης του ΕΟΠΠΕΠ Δημοσιογραφίας και Αθλητικής Δημοσιογραφίας και βαθμολογητής.
Αξιολογητής Δομών ΕΟΠΠΕΠ.
Συμμετείχε στις ομάδες διαμόρφωσης/επικαιροποιήσης των Οδηγών Σπουδών των ειδικοτήτων Δημοσιογραφία και Αθλητική Δημοσιογραφία της ΓΓΔΒΜ του ΥΠΕΠΘ.
Είναι Διευθυντής, Αρχισυντάκτης και Υπεύθυνος ενημέρωσης στα ειδησεογραφικά portal:
www.athlodromos.blogspot.com, www.metinpena.blogspot.com

Μάθε περισσότερα!

Επιθυμώ η Unicertiek να χρησιμοποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας μου για να με ενημερώνει σχετικά με εκπαιδευτικά προγράμματα και εκδηλώσεις.

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις:

sms tel e-mail

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Έχω διαβάσει, κατανοώ και αποδέχομαι τους όρους χρήσης του ιστότοπου. Και δηλώνω υπεύθυνα ότι είμαι άνω των 18 ετών ή ότι βρίσκομαι υπό την εποπτεία γονέα ή κηδεμόνα ή επιτρόπου.

Όροι χρήσης