Project Description

Αισθητικός Ποδολογίας & Καλλωπισμού Νυχιών

Ως Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας -Καλλωπισμού νυχιών και Ονυχοπλαστικής παρέχεις υπηρεσίες θεραπείας και πρόληψης προβλημάτων ποδιών, αισθητικής περιποίησης άνω και κάτω άκρων, καλλωπισμού, διακόσμησης και ζωγραφικής νυχιών, υπηρεσίες Ονυχοπλαστικής και προωθείς προϊόντα και υπηρεσίες για τη φροντίδα και τον καλλωπισμό των άκρων και των νυχιών. Ούσα αισθητικός ποδολογίας  – ονυχοπλαστικής περιποιείσαι συνολικά τα άκρα, εφαρμόζοντας αυστηρούς κανόνες υγιεινής. Η Ποδολογία ανήκει στον  τομέα της ιατρικής, ο οποίος ασχολείται αποκλειστικά  με τις παθήσεις των κάτω άκρων. Ως Αισθητικός Ποδολόγος λοιπόν ανήκεις στα παραϊατρικά επαγγέλματα. Ο αισθητικός ποδολογίας  – ονυχοπλαστικής  είναι ένα  καλλιτεχνικό επάγγελμα με κέντρο τόσο την ευεξία όσο και ομορφιά του ανθρώπου, με σταθερά αυξημένη ζήτηση και πολλαπλές πηγές εισοδήματος. Θα αποκτήσεις όλη την απαραίτητη  γνώση και την εμπειρία που θα σε βοηθήσει να αναλαμβάνεις  από ένα απαιτητικό μανικιούρ μέχρι ιδιαίτερες περιπτώσεις αλλεργικών και παραμορφωτικών καταστάσεων άκρων, εφαρμόζοντας τους σωστούς πάντα τους κανόνες υγιεινής και τις πιο σύγχρονες τεχνικές περιποίησης.

    

Στη Unicert σπάμε τα όρια!

Η ειδικότητα του Αισθητικού Ποδολογίας & Καλλωπισμού Νυχιών αποκτά μία μοναδική διάσταση, από την προσέγγιση του ΙΕΚ Unicert και τη σύζευξη μεταξύ γνώσεων και επαγγελματικής ζωής που σου προσφέρει η σχολή σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο, αφού:

 • Κορυφαίοι καθηγητές, επαγγελματίες – στελέχη σου μεταδίδουν τις πλέον σύγχρονες γνώσεις στην ειδικότητα του Αισθητικού Ποδολογίας & Καλλωπισμού Νυχιών , προκειμένου να ξεκινήσεις μία λαμπρή καριέρα στο χώρο της Αισθητικής.
 • Αναπτύσσεις τις προσωπικές σου δεξιότητες, τα γνωστά «soft skills», μέσα από στοχευμένες δραστηριότητες ,projects προσομοίωσης διοίκησης, case studies και επισκέψεις σε χώρους Αισθητικής.
 • Μαθαίνεις να εργάζεσαι ομαδικά, μεθοδικά και αποτελεσματικά, χάρη και στην ολιστική προσέγγιση της διαχείρισης χρόνου της σχολής.
 • Σπουδάζεις με τα πλέον σύγχρονα εποπτικά μέσα, με διαδραστική μάθηση και σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας (brainstorming, καταιγισμό ιδεών κλπ).
 • Εξειδικεύεσαι με σεμινάρια ειδίκευσης, case studies και ομαδικά projects, σε πραγματικά αντικείμενα εργασίας και εργαστήρια προσομοίωσης.
 • Βεβαίωση Κατάρτισης, με το κύρος του Unicert IEK
 • Κρατικό Δίπλωμα στην ειδικότητα, με αναγνώριση από το ΑΣΕΠ (μοριοδότηση 150 μονάδων για διορισμό του στο Δημόσιο – Π.Δ. 50/27-2/2001, ΦΕΚ 39τ. Α΄/5-3-2001).
 • Το Δίπλωμα από τις σπουδές στο Unicert ΙΕΚ είναι αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, κατατασσόμενο μάλιστα στο Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων, ως Δίπλωμα επιπέδου 5 (παρ. 1 του άρθρου 25 του ν. 4186/2013 (Α΄ 193), όπως τροποποιήθηκε από το ν. 4283/2014, σύμφωνα με το ΦΕΚ 189, άρθρο 12).
 • Δωρεάν Πιστοποίηση Αγγλικής γλώσσας Pearson, με αναγνώριση ΑΣΕΠ
 • Δωρεάν Πιστοποίηση Πληροφορικής Unicert, με αναγνώριση από το ΑΣΕΠ
 • Δωρεάν Πιστοποίηση Εξειδίκευσης στην Αισθητική Ποδολογίας & Καλλωπισμού Νυχιών από αναγνωρισμένο βρετανικό φορέα – διαβατήριο για την Ευρώπη και όλο τον Κόσμο
 • Δωρεάν Πιστοποίηση Επαγγελματικής Ειδικότητας σε συναφές αντικείμενο, με το κύρος του ΕΣΥΔ – Εθνικό Συμβούλιο Διαπίστευσης
 • Eπαγγελματικά σεμινάρια για περαιτέρω γνώση στο αντικείμενο της επιλογής σου

Unicert Plus! Και με ένα επιπλέον έτος – προαιρετικά και δωρεάν μπορείς να αποκτήσεις και δεύτερο κρατικό δίπλωμα σε παρερμφερή ειδικότητα!

Ως Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας -Καλλωπισμού νυχιών και Ονυχοπλαστικής παρέχεις υπηρεσίες θεραπείας και πρόληψης προβλημάτων ποδιών, αισθητικής περιποίησης άνω και κάτω άκρων, καλλωπισμού, διακόσμησης και ζωγραφικής νυχιών, υπηρεσίες Ονυχοπλαστικής και προωθείς προϊόντα και υπηρεσίες για τη φροντίδα και τον καλλωπισμό των άκρων και των νυχιών.

1ο Εξάμηνο 2ο Εξάμηνο 3ο Εξάμηνο 4ο Εξάμηνο
ΑΝΑΤΟΜΙΑ- ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ- ΦΑΡΜΑΚΟΛΟΓΙΑ
ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΧΗΜΕΙΑΣ- ΚΟΣΜΕΤΟΛΟΓΙΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΟΔΟΛΟΓΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΧΗΜΕΙΑΣ- ΚΟΣΜΕΤΟΛΟΓΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑ
ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΚΡΩΝ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΟΔΟΛΟΓΙΑΣ
ΧΡΩΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ & ΑΝΑΛΥΣΗ ΒΑΔΙΣΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ- ΦΑΡΜΑΚΟΛΟΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΚΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΟΔΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ
ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ & ΑΝΑΛΥΣΗ ΒΑΔΙΣΗΣ ΑΡΧΕΣ ΜΑΛΑΞΗΣ ΙΙ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ
ΑΡΧΕΣ ΜΑΛΑΞΗΣ Ι ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑ
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ- ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ- MARKETING ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΟΔΟΛΟΓΙΑΣ
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Ως Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας -Καλλωπισμού νυχιών και Ονυχοπλαστικής μπορείς να εργαστεί στους εξής τομείς:

A)Υπηρεσιών υγείας/ομορφιάς και ευεξίας

 • Εργαστήρια Ποδολογίας
 • Studio καλλωπισμού νυχιών
 • Ινστιτούτα Αισθητικής στον αντίστοιχο τομέα
 • Κομμωτήρια στον αντίστοιχο τομέα

B )Τουριστικό SPA

 • Κέντρα Υδροθεραπείας, που λειτουργούν υπό την αιγίδα του ΕΟΤ
 • Κέντρα θαλασσοθεραπείας, που λειτουργούν σε οργανωμένες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις
 • Αστικά κέντρα με διάφορες επωνυμίες (cityspa, dailyspa κλπ)

Γ) Υγεία

 • Ορθοπεδικές κλινικές και ιατρικά κέντρα αποκατάστασης υπό την εποπτεία και την καθοδήγηση των υπεύθυνων γιατρών

Δ) Επιχειρήσεις που ασχολούνται με το ορθοπεδικό υπόδημα

Ε) Ως Ελεύθερος Επαγγελματίας με δικό του studio

Το πρώτο βήμα για μια επιτυχημένη καριέρα σου  γίνεται με την υποστήριξη του Γραφείου Σταδιοδρομίας του UNICERT ΙΕΚ  το οποίο σου προτείνει θέσεις πρακτικής εξάσκησης στις συνεργαζόμενες εταιρείες και σε βοηθάει στο χτίσιμο του επαγγελματικού σου προφίλ.

Ο Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας – Καλλωπισμού Νυχιών και Ονυχοπλαστικής γνωρίζει τις βασικές αρχές , τις έννοιες και το περιεχόμενο των ιατρικών ειδικοτήτων, που σχετίζονται με το επάγγελμά του.

 • Κατέχει τις ειδικές αρχές και έννοιες, το περιεχόμενο και την ορολογία της ειδικότητάς του.
 • Aναγνωρίζει τις ανάγκες κάθε πελάτη και επιλέγει κατάλληλες θεραπευτικές και αισθητικές περιποιήσεις των άκρων ανάλογα με αυτές
 • Γνωρίζει και εφαρμόζει τις σύγχρονες μεθόδους και τεχνικές της θεραπευτικής και αισθητικής φροντίδας των άκρων, της ονυχοπλαστικής και της διακόσμησης και ζωγραφικής νυχιών
 • Χειρίζεται επαρκώς τα εργαλεία και τις συσκευές του πεδίου της ειδικότητάς του
 • Κατέχει γνώσεις χημείας -κοσμητολογίας και κατανοεί τη σύσταση των καλλυντικών και φαρμακευτικών προϊόντων και τις ιδιότητές τους·Γνωρίζει τις τεχνικές προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών του πεδίου της ειδικότητάς του
 • Διαχειρίζεται σωστά τον χρόνο·Οργανώνει μεθοδικά και προγραμματίζει σωστά τις εργασίες του·Κατανοεί την ψυχολογία του πελάτη και ικανοποιεί τις ανάγκες του με βάση την προσωπικότητά του
Trulli
Η Σοφία Καραθανάση είναι αναγνωρισμένη Make-up Artist και Hair Stylist. Έχει εξειδικευτεί στα Θεατρικό και Τηλεοπτικό Μακιγιάζ, Μακιγιάζ Γήρανσης, Νυφικό Μακιγιάζ, Body Painting, Τεχνικές Μicroblading φρυδιών και extension βλεφαρίδων.
Έχει λάβει βραβεία σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Επαγγελματικού Μακιγιάζ και το βραβείο Πρώτης θέσης στο Νυφικό Μακιγιάζ.
Έχει αναπτύξει πλήθος συνεργασιών με ανθρώπους του καλλιτεχνικού στερεώματος φροντίζοντας την επιμέλεια μακιγιάζ και το styling μαλλιών και έχει επίσης λάβει μέρος στη διοργάνωση ετήσιων καλλιστείων ομορφιάς. Έχει μεγάλη εμπειρία φωτογραφήσεων, διαφημιστικών, βιντεο κλιπ και τηλεοπτικών σποτ. Έχει διδάξει, επί σειρά ετών, επαγγελματικό μακιγιάζ σε μεγάλους εκπαιδευτικούς οργανισμούς με μεγάλο ενθουσιασμό και πάθος.
Σήμερα, συνεχίζει να ασχολείται με την Εκπαίδευση και παράλληλα είναι ιδιοκτήτρια του στούντιο Μακιγιάζ, Nail Bar, Βλεφαριδων και τατουάζ φρυδιών S.K. Boutique. Η Σοφία Καραθανάση είναι εκπαιδεύτρια στον Tομέα Αισθητικής του Unicert IEK.

Trulli
Η Ελένη Γαμβριά είναι Πτυχιούχος του Τμήματος Αισθητικής και Κοσμετολογίας του Α.Τ.Ε.Ι. Αθηνών και του Προγράμματος Παιδαγωγικής Κατάρτισης της ΑΣΠΑΙΤΕ. Είναι Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων από τον ΕΟΠΠΕΠ. Έχει 12ετή εμπειρία στη διδασκαλία και εργάζεται ως υπεύθυνη εκπαιδευτικού τμήματος σε επιχείρηση ανάπτυξης και διαχείρισης χώρων ευεξίας, spa και θαλασσοθεραπείας.
Διδάσκει στη σχολή Αισθητικής του Unicert ΙΕΚ.

Trulli
Η Φραντζέσκα Καραγιάννη είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στην Κλινική Ψυχολογία και Ψυχανάλυση του Παιδιού & του Εφήβου, από το Καθολικό Πανεπιστήμιο του Βελγίου και Πτυχίου Ψυχολογίας από το Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Έχει ολοκληρώσει το Πρόγραμμα στην Ομαδική και Οικογενειακή Ψυχανάλυση με συντονιστή τον Ψυχίατρο κ. Ματθαίο Γιωσαφάτ και
είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. Εργάζεται ως Παιδοψυχολόγος, Κλινική Ψυχολόγος και Ειδική Παιδαγωγός.
Διδάσκει στη σχολή Αισθητικής του Unicert ΙΕΚ και επίσης σε εξειδικευμένα σεμινάρια Ψυχολογίας.

Trulli
Η Αικατερίνη Πάστρα έχει Πτυχίο Αισθητικής & Κοσμητολογίας του Α.Τ.Ε.Ι. Αθηνών και Παιδαγωγική Επάρκεια από την ΑΣΠΑΙΤΕ. Έχει μεγάλη εκπαιδευτική εμπειρία σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης και έχει διδάξει το θεωρητικό και το εργαστηριακό μέρος των μαθημάτων Αισθητικής, Μακιγιάζ, Αποτρίχωσης, Μεθόδους χαλάρωσης και Ευεξίας, Χρωματολογίας και Αρωματοθεραπείας.
Είναι ιδιοκτήτρια του χώρου ομορφιάς και καλλυντικών Beauty Secret και παρέχει υπηρεσίες και συμβουλές για τη φροντίδα του δέρματος χρησιμοποιώντας επαγγελματικές εταιρίες καλλυντικών.
Διδάσκει στη σχολή Αισθητικής του Unicert ΙΕΚ.

Trulli

Ο κ Βερβαινιώτης Πέτρος είναι τακτικό μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών Ν.Π.Δ.Δ. Π.Τ. Αττικής 
Είναι κάτοχος Πτυχίων τμήματος Φυσικοθεραπείας  από το Α.Τ.Ε.Ι. Αθήνας και Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο.
 Έχει εργαστεί στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο και έχει εκπαιδευθεί στους κάτωθι τομείς:
Xειρουργικός Τομέας(Ορθοπαιδική, Θωρακοχειρουργική)
Παθολογικός Τομέας(Καρδιολογική, Ουρολογική, πνευμονολογική, ΜΕΘ)
Ψυχιατρικός τομέας (Ψυχιατρική κλινική)
 Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων με πλούσια διδακτική εμπειρία καθώς και προπονητής ομάδων ποδοσφαίρου και καλαθοσφαίρισης σε διάφορες σχολές.
Διδάσκει στη σχολή Αισθητικής του Unicert ΙΕΚ

Μάθε περισσότερα!

Επιθυμώ η Unicertiek να χρησιμοποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας μου για να με ενημερώνει σχετικά με εκπαιδευτικά προγράμματα και εκδηλώσεις.

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις:

sms tel e-mail

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Έχω διαβάσει, κατανοώ και αποδέχομαι τους όρους χρήσης του ιστότοπου. Και δηλώνω υπεύθυνα ότι είμαι άνω των 18 ετών ή ότι βρίσκομαι υπό την εποπτεία γονέα ή κηδεμόνα ή επιτρόπου.

Όροι χρήσης

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΕΣΑΣ